Projects

All Projects

PROJEKT SMV:FINTECH 2021-23

Samarbejde mellem store etablerede finansvirksomheder og fintech-startups, har de senese 5 år skabt en eksplosion af startups og udvikling af nye og bedre finansielle services i Danmark - til gavn for både virksomheder og kunder.

Formålet med dette projekt er at afklare om de mange nye fintech startsups, kan hjælpe danske SMV med at kickstarte digitaliseringen og derigennem øge danske virksomheders konkurrenceevne?

Fintech-løsninger er nemlig ofte både relativt hurtige og billige at implementere, og giver hurtigere afkast – fx set ift. Investering i robotteknologi og produktinnovation. Fintech løsninger er derfor et oplagt sted for SMV at starte udnyttelse og blive fortrolige med nye digitale teknologier.

Fintech er en samlet betegnelse for digitale løsninger, der omfatter transaktioner af penge-/værdier eller administrative processer ifm. økonomi, bogføring og regulatoriske krav til opbevaring af data. Fælles for fintech-løsninger er, at de gennem ny teknologi ønsker at forenkle transaktioner og administrative processer, så kunderne får adgang til hurtigere og billigere løsninger samt bedre adgang til data.

Målsætningen med SMV:fintech projektet er at:​

  1. Gennemføre 20-25 konkrete pilot-projektet og demo cases mellem fintech startups og danske SMV, som kan inspirere andre SMV til at udnytte tilsvarende løsninger​
  2. Udvikle et rådgivningsværktøj til danske SMV, hvor både eksisterende og nye cases nemt kan tilføjes og findes

  • Artikler om SMV:fintech
  • Projektet er støttet af IF og varer i to år fra 2021-2022.​
  • I projektperioden vil Copenhagen Fintech løbende indgå samarbejdsaktiviteter med en række brancheorganisationer og virksomheder, der har en tæt relation med danske SMV.
  • For yderligere information, kontakt ssc@copenhagenfintech.dk, tlf.: +45 24 79 11 28.​

SMV:FINTECH PROJEKTETS PARTNERE