Pressenyheder

Digital handel og blockchain-teknologi skal bekæmpe fattigdom

PDF Version:

Digital handel og blockchain-teknologi skal bekæmpe fattigdom

Mange tænker på primitive hakker og hårdt slid under en bagende sol, når man taler om at afskaffe fattigdom ude i verden. Men hvorfor ikke tænke blockchain-teknologi, digital handel og finansielle apps? For den teknologiske udvikling, der har medvirket til udviklingen i den rige del af verden, er også nødvendig, hvis verdens fattige skal følge trop.

Derfor går udviklingsorganisationen CARE Danmark og organisationen for finansielle start-ups, Copenhagen FinTech nu sammen om at matche udviklingsarbejdets udfordringer med fintech-virksomhedernes løsninger. Og dermed sikre, at teknologisk udvikling kommer verdens fattige til gode.

Teknologiske løsninger vigtig i udviklingsarbejdet
I CARE Danmark, som i 30 år har arbejdet med hjælp til selvhjælp for fattige mennesker i Afrika og Asien, er behovet for at tænke udviklingsarbejde anderledes og inkludere teknologiske løsninger i arbejdet blevet tydeligt.

”Vi skal simpelthen udvikle og forny den måde, vi arbejder med at bekæmpe fattigdom på. Ny teknologi, innovation og finansielle værktøjer er nødt til at blive lige så almindeligt som at bygge en brønd eller slide i marken, hvis vi skal give mennesker den hjælp til selvhjælp, som kan give dem et bedre liv, ” siger generalsekretær i CARE Danmark Rasmus Stuhr Jakobsen og forklarer:

”Der er ingen genveje – og vi kan kun bekæmpe fattigdom, hvis folk selv knokler på. Men mange af de udfordringer, mennesker i udviklingslande står overfor, løser vi i vores del af verden med højteknologiske løsninger. Det vil vi nu sammen med Copenhagen FinTech prøve blandt fattige mennesker, ” siger Rasmus Stuhr Jakobsen.

Store danske muligheder i Techvelopment
Samarbejdet betyder, at CARE Danmark skal tænke nyt i forhold til at identificere nye forretningskoncepter og digitale løsninger. For Copenhagen FinTech giver aftalen mulighed for at bringe den hastigt voksende danske fintech-sektor tættere på det danske og internationale udviklingsarbejde. Og ikke mindst bruge fintech-løsninger til at hjælpe fattige mennesker.

”Jeg er glad for aftalen med CARE. Danmark har en lang tradition for udviklings- og hjælpearbejde, og hvis vi i Danmark også formår at udvikle tech-løsninger, der understøtter udviklingsarbejdet, er vækstpotentialet enormt. Hvis vi både kan forbedre hjælpearbejdet og derved skabe bedre vilkår for verdens fattigste og samtidig skabe nye vækstvirksomheder er det jo win-win”, siger CIO i Copenhagen FinTech, Simon Schou.

Virtuel dating for startups og udviklings-organisationer
For at forbinde CARE Danmark med de rette fintech-virksomheder har Copenhagen FinTech udviklet en ny virtuel platform. Her har CARE Danmark beskrevet en af de udfordringer, som de håber at finde en tech-løsning på, og start-ups, der mener, de har den rette løsning, kan herefter byde ind med deres forslag.

”Vi åbner et Virtuelt Lab ved at gøre brug af en platform fra startup-virksomheden Wazoku, som er en af indbyggerne i vores fintech-lab. Vi ser et stigende behov for at bringe startups tættere på etablerede organisationer – og vi håber vores nye virtuelle lab og wazokuplatformen kan være med til at styrke denne bro. Det bliver spændende at se, hvordan vi kan bringe innovative idéer fra it-iværksættere og forskere tilknyttet Copenhagen FinTech tættere sammen med CARE Danmarks visioner i udviklingsarbejdet, ” siger CIO i Copenhagen FinTech, Simon Schou.

Blandt de indkomne forslag vil CARE Danmark vælge en virksomhed, som i samarbejde med CARE Danmark får 100.000 kroner til at gøre forslag til virkelighed.

CARE Danmarks udfordring

CARE Danmark har brug for en løsning til, hvordan nomadefolk fra fjerntliggende egne af Niger får adgang til lån og kontanter. Læs mere på http://fintechlab.dk/virtual-lab

I forbindelse med Copenhagen Fintech Week i uge 25 vil en række fintech-virksomheder torsdag d. 21. juni pitche deres løsningsforslag til CARE Danmark. Pressen er velkommen til at deltage – kontakt journalist Ida Maria Just, CARE Danmark, [email protected] / 53727243.


YDERLIGERE KOMMENTARER:
Simon Schou, Chief Innovation officer i Copenhagen FinTech, mobil 24 79 11 28.
Ida Maria Just, pressekonsulent CARE Danmark, mobil 53 72 72 43. 

Copenhagen FinTech
Copenhagen FinTech er en non-profit organisation, som ønsker at skabe et dansk væksteventyr for virksomheder inden for fintech. Organisationen blev stiftet i 2016 af Finans Danmark, Finansforbundet og Københavns Kommune og støttes i dag af mere end 150 partnere, sponsorer og medlemmer.

CARE Danmark
CARE Danmark er en udviklingsorganisation, som arbejder med langsigtet udviklingsarbejde i Afrika og Asien ud fra princippet om hjælp til selvhjælp. CARE Danmark koncentrerer udviklingsarbejdet i 10 forskellige lande i Afrika og Asien.