Pressenyheder

Købstædernes Forsikring bliver en del af Copenhagen Fintech og gør klar til vækst

Købstædernes Forsikring indtræder nu som ny partner i Copenhagen FinTech og får samtidig plads i bestyrelsen for den danske fintech hub.

Med det nye partnerskab bliver forsikring og insurtech et endnu større fokusområde hos den eneste danske inkubator for innovative finans-startups. Det fortæller direktør i Copenhagen Fintech Thomas Krogh Jensen.

”Vi vil gerne sætte mere fokus på insurtech i Copenhagen Fintech. Vi kan se, at der i udlandet bliver investeret massivt i startups inden for det her område, og vi vil gerne sørge for også at styrke den udvikling i Danmark. Derfor er vi rigtig glade for at få en partner, som vil være med til at drive den dagsorden sammen med os,” siger Thomas Krogh Jensen.

Kundeejede Købstædernes Forsikring, et landsdækkende erhvervs- og privatforsikringsselskab, bliver den ottende partner og den første fra forsikringsverden i Copenhagen Fintech. Med partnerskabet sikrer selskabet sig en unik indsigt i, hvad der sker på den Danske insurtech-scene, hvilket i sidste ende vil komme kunderne til gode. Det fortæller CEO i Købstædernes Forsikring Anders Hestbech.

”Digitalisering står højt på vores agenda. Vi tror på, at udviklingen kommer til at gå rigtigt hurtigt inden for insurtech. Derfor har vi nu valgt at indgå i en ramme, hvor vi både kan lade os udfordre – og samtidigt kan arbejde med udviklingen i en struktureret form. Det er vigtigt at kunne skelne blandt de mange ideer, hvoraf nogle er uholdbare mens andre er forretningsmæssigt bæredygtige og derfor interessante,” siger Anders Hestbech.

Ud over partnerskabet med Købstædernes Forsikring har Copenhagen Fintech for nylig indgået en sponsoraftale med Tia Technology, en virksomhed der udvikler ny teknologi på forsikringsområdet. Dermed har Copenhagen Fintech nu to markante støtter inden for forsikring.

Copenhagen FinTech har netop udvidet sit startup-lab, så der nu er plads til omkring 120 iværksættere. Håbet er, at det bl.a. vil give mere plads til flere insurtech-startups. I samme ombæring er Copenhagen Fintechs administration selv flyttet ind i lokalerne på Applebys på Christianshavn.

For at sætte yderligere fokus på forsikringsområdet afholder Copenhagen Fintech sammen med iværksætterfabrikken Rainmaking en række hackathons i andet halvår af 2017 netop med fokus på insurtech. Det skal bl.a. bidrage til at udvide underskoven af nye danske insurtech-startups.

Ambitionen er at skabe et økosystem, der skal understøtte Danmarks førende position inden for udviklingen af digitale finansielle løsninger og skabe de optimale rammebetingelser for den fortsatte udvikling af fintech i Danmark.