Pressenyheder

Økosystemet vokser – Copenhagen FinTech tiltrækker tre nye sponsorer

Den københavnske fintech-hub, Copenhagen FinTech, får nu tre nye støtter i arbejdet for at gøre København til centrum for udviklingen af fremtidens fintech-løsninger.

Experian, Danske Bank og TIA Technology slutter sig alle til gruppen af sponsorer i den københavnske fintech-forening. Dermed er kredsen af sponsorer i Copenhagen FinTech oppe på syv, ligesom at foreningen også har syv partnere.

– De nye sponsorer er endnu en blåstempling af det arbejde, der bliver gjort for at bringe København helt frem i feltet i det internationale fintech-kapløb. Sammen med de øvrige sponsorer og partnere kan de hjælpe os skridtet videre og bidrage til, at vi kan tiltrække spændende udenlandske fintech-startups til Danmark, siger Thomas Krogh Jensen.

Direktøren fortæller, at de tre sponsorer hver kommer med stor indsigt i fintech-området fra tre helt forskellige dele af den finansielle verden.

– Danske Bank er som bekendt Danmarks største og en af de førende banker i norden. Experian er en af verdens førende leverandører af data, Analytics og automatiserede beslutnings-modeller, analyser og statistiske modeller. Og Tia Technology er en innovativ virksomhed i forhold til at udvikle ny teknologi på forsikrings- området. Tilsammen skaber de et endnu stærkere fundament for arbejdet i Copenhagen Fintech., siger Thomas Krogh Jensen.

Hos de nye sponsorer ser man frem til at støtte op om arbejdet i Copenhagen Fintech.

Lars Mørch, chef for Business Banking i Danske Bank, udtaler:

– Den finansielle sektor er under en hastig og spændende forandring, og vi ønsker at spille en aktiv rolle sammen med nye aktører. Copenhagen FinTechs ambitioner om at gøre København til et ledende økosystem indenfor fintech er spændende, og vi ser frem til at bidrage med de øvrige samarbejdspartnere.

Mads Heindorff, Nordics Commercial Strategy Director i Experian, udtaler:

– Hos Experian er vi utrolig glade for at blive en del af Copenhagen FinTech og på den måde være med til at drive innovation og udvikling inden for et så spændende og progressivt område som FinTech. Vi ser mange muligheder i netværket, der vil være med til at udvikle vores produkter og også spille en vigtig rolle i forhold til at udbrede kendskabet til vores Analytics og software-løsninger

Christian Kromann, CEO hos TIA Technology, udtaler:

– Innovation er højt på agendaen i forsikringsverden, hvor 8 ud af 10 selskaber har formaliserede innovationsprocesser med dedikerede teams og budgetter. Men for at sikre den nødvendige nytænkning spiller nye insurtech firmaer også en stor rolle. Det innovationsmiljø vil vi gerne vil være med til at udvikle her i Copenhagen Fintech.”

Copenhagen FinTechs vision er, at skabe en dansk fintech hub i nordisk topklasse. Ambitionen er at skabe et økosystem, der skal understøtte Danmarks førende position inden for udviklingen af digitale finansielle løsninger og skabe de optimale rammebetingelser for den fortsatte udvikling af fintech i Danmark.

Det er Finansforbundet, Københavns Kommune og Finans Danmark, der sammen har taget initiativ til foreningen Copenhagen FinTech og det tilhørende lab for startups indenfor det finansielle område.